De hydrafacial, ook wel hydrodermabrasie genoemd, is een gezichtsbehandeling die is ontworpen om de huid te reinigen, te hydrateren en te verjongen. Het is een niet-invasieve behandeling die gebruik maakt van een speciaal apparaat dat een combinatie van vacuüm en serums gebruikt om de huid te verbeteren. Bij microdermabrasie wordt er gebruik gemaakt van kristallen om de huid te verdunnen en te exfoliëren. Dit is voor hele gevoelige huidtypes niet aan te raden. Bij de hydrodermabrasie/hydrafacial wordt er gebruik gemaakt van water en hydraterende serums waardoor dit veel zachter voor de huid is, en daarbij geschikt voor elk huidtype. De behandeling kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, verminderen van acne en verfijnen van de algehele textuur en uitstraling van de huid. De hydrafacial helpt ook voor het verfijnen van grove poriën

 

 

Waar bestaat een hydrafacial uit?

  1. Reiniging van de huid: De huid wordt grondig gereinigd om de poriën te openen en overtollig talg te verwijderen. 
  2. Exfoliatie: De huid wordt geëxfolieerd om dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van de skin scrubber. Dit is een apparaat wat dmv ultrasone golven de dode huidcellen en laatste deeltjes vuil van de huid verwijderd. Zo bereiken we een gladde en super schone huid. 
  3. Extractie: Poriën worden zachtjes gezuiverd met het hydrafacial vacuum apparaat waardoor onzuiverheden, vuil en talg worden verwijderd.
  4. Hydratatie: De huid wordt gehydrateerd met een speciaal serum dat de huid voedt en beschermt. Dit wordt over de huid verspreid met de cold hammer: De cold hammer verkleint poriën, maakt de huid strakker, verwijdert rimpels, bevordert collageen hyperplasie, elimineert roodheid en gevoeligheid en doet donkere kringen en wallen onder de ogen vervagen.
  5. Verzorging: Er wordt een beschermende zonbescherming aangebracht om de huid te beschermen tegen UV-stralen.
  6. Afsluiten: De behandeling wordt afgesloten met een rustgevende en verkoelende massage van het gezicht.

Deze stappen kunnen variëren afhankelijk van de gekozen behandeling en de specifieke huidconditie van de patiënt.

 

Bekijk deze video om te zien hoe een hydrafacial behandeling gaat.